Totaal 314.186 keer bekeken, 1 bezoeker(s), 6 vandaag, 95 gisteren Apk | Autobedrijf-dirk

0118-785044

Autobedrijf-dirk Nieuwe Kruidmolenweg 30, 4382 WB, Vlissingen


Apk

Algemene Periodieke Keuring

Naast het verkoop bij autobedrijf-dirk kunt u bij ons ook terecht voor de APK-keuring van uw auto. Onze keurmeester(s) keurt uw auto op een aantal wettelijke eisen voornamelijk gericht op veiligheid en op de milieubijdrage van uw auto. In veel gevallen kunt u hier gewoon op wachten. Tijdens het wachten kunt u gebruik maken van koffie/thee. Na afloop ontvangt u het keuringsbewijs. Bij Autobedrijf-dirk betaalt u een all-in bedrag inclusief afmeld kosten en milieumeting. Hierdoor komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Uiteraard is het mogelijk om de APK-Keuring te laten uitvoeren voor alle merken auto's. Wij keuren ook campers en lichte bedrijfswagens.

Campers

Net als een auto moet een camper APK gekeurd zijn, om er zeker van te zijn dat hij in goede conditie is en veilig de weg op kan. Ook wanneer de camper niet gebruikt wordt, moet hij op tijd APK gekeurd worden. Kom langs en laat jouw camper keuren kosten € 90,00 inclusief btw

Tijdens de APK van jouw camper lopen wij je camper op alle belangrijke punten. Zo zien wij ook direct of hij toe is aan onderhoud of reparatie. Wij zullen de nodige reparaties uitvoeren en op maat gemaakt advies geven voor het beste onderhoud van jouw camper. Iedere camper met een maximummassa van niet meer dan 3.500 kg is in onze vestiging welkom.

Wie controleert of je auto APK gekeurd is

De RDW (Rijksdienst wegverkeer) controleert regelmatig of via het kentekenregister of voertuigen voorzien zijn van een geldige APK. Het verzuimen van de APK plicht is strafbaar en zal beboet worden. Je kunt alleen een APK vrijstelling krijgen als de auto is geschorst. Dit betekend dat je een registratie hebt laten uitvoeren bij de RDW, dat je niet meer met de auto rijdt en dat hij niet op de openbare weg staat of komt. Bij een schorsing is de auto vrijgesteld van wegenbelasting, verzekering en APK.

Kan ik op alle dagen een APK keuring laten uitvoeren

U kunt zonder afspraak langskomen ( alleen op werkdagen ) Wilt u liever een afspraak maken dan kunt u ons telefonisch bereiken.

Wat kost een APK keuring

De kosten van een APK keuring verschilt per garage. Combineer je een APK met een onderhoudsbeurt dan kun je voordeliger uitkomen. Een APK keuring kost bij ons all-in €35,00

Welke kosten heb je bij een APK keuring

Bij een APK keuring heb je vaak vaste kosten. De kosten zijn opgebouwd uit arbeidsloon en afmeld kosten. Een APK keuring kan +-20 minuten in beslag nemen afhankelijk wat men aantreft en extra moet onderzoeken. De garage hanteert vaak een vaste prijs. Auto's die niets mankeren zijn sneller nagekeken dan auto's die veel mankeren. Alle punten worden genoteerd. Ook moet de garage de keuring afmelden bij de RDW. Dit doet de garage indien de auto is goedgekeurd. De kosten van het afmelden bedragen €4,50.Deze kosten worden bijna altijd in de totaalprijs van de APK keuring meegenomen.

Herkeuring

Als u de auto bij ons aanbied voor de APK en uw auto wordt afgekeurd en u laat de auto bij ons repareren worden er geen kosten voor de herkeuring in rekening gebracht.Mocht u de auto zelf repareren, dan rekenen wij voor de herkeuring €25,00 inclusief btw

.

Ondeugdelijke of incomplete reparaties kunnen ervoor zorgen dat voor een tweede herkeuring kosten in rekening worden gebracht.

Steekproef

De RDW controleert steekproefsgewijs de uitvoering van de APK keuring. Als jouw auto geselecteerd voor een steekproef, dan moet deze na de keuring beschikbaar blijven voor de RDW. De controleur is binnen een korte tijd na de afmelding aanwezig. Uw auto moet dus voor de herkeuring op het keuring station blijven tot de RDW-controleur is geweest. Vervelend, maar boos worden heeft geen zin. Zeker niet op het garagebedrijf, zij kunnen er niets aan doen.